Den Nationale Skolemadsordning: Næring for Tankerne

Share This Post

Historier om madblitzkrieg i klasserne

Vidste du, at der faktisk var gigantiske overskud af landbrugsvarer i USA under 2. verdenskrig? I stedet for at smide maden ud, besluttede nogen sig for at sende den direkte til skolebørnenes mavesække. Sådan fik man både gjort noget ved de voksende madlagre og fodret de små uropolittere på én og samme tid. Sgu lidt smart, ikke?

National School Lunch Act: Landbrugets helte

I 1946 blev det hele officielt med vedtagelsen af National School Lunch Act. Løjerne blev startet af ingen ringere end Georgia-senatoren Richard B. Russell, hvilket må have givet ham en hel del populære point hos de unge vælgere. Målet var at sikre billige eller gratis måltider til de mindre bemidlede skolebørn, mens man samtidig gav et boost til landbrugets afsætning af varer. To fluer med ét smæk, som man siger!

Madprogrammer eksploderer

Men historien stopper ikke her, mine venner. National School Lunch Act var blot starten på en hel menu af madprogrammer. Vi taler morgenmad, mælk, sommerferie-madordninger og meget mere. Det hele blev rullet ud over de næste årtier, så børnene virkelig kunne tanke op på brændstof til en lang skoledag med matema-tikrædsler og grammatikhelvede.

Kongresaktens lange vej gennem maskineriet

Selvfølgelig skulle en sag af den her kaliber igennem det sædvanlige politiske maskineri. Loven blev banket igennem begge kamre i Kongressen, hvor den blev lagt frem, diskuteret, ændret og stemt om i et mindre årti. Men til sidst satte præsident Truman sin underskrift og sendte dermed millioner af små mavesække på kosten med statsstøttede måltider. Hvor fedt er det lige?

Madprogrammer redder dagen (stadig)

I dag, årtier senere, kører de forskellige skolemadprogrammer stadig for fuld udblæsning. Så mens vi andre sidder og kvabser os med snackbarer og energidrikke, kan de unge bogorme i det mindste holde sulten fra dørene med lidt sund, solid og ikke mindst billig skolemad. For det er trods alt svært at lære noget, når maven konstant knurrer af sult!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img