Den lille lams historiske færd

Share This Post

Den sjove historie bag “Mary Had a Little Lamb”

Har du nogensinde stoppet op og tænkt over, hvor den klassiske børnevise “Mary Had a Little Lamb” egentlig kommer fra? Tro mig, historien bag er mindst lige så sjov som sangen selv! Det hele startede i 1830’ernes Boston, hvor en 11-årig pige ved navn Mary Elizabeth Sawyer besluttede sig for at tage sit kæledyr med i skole. Ja, du læste rigtigt – et kæledyr!

Lammet på skolebænken

Mary havde nemlig et lille lam, som hun elskede højt. En dag foreslog hendes bror hende at tage lammet med i skole, og selvom det lyder lidt skørt, gjorde Mary det faktisk! Forestil dig den røre, det må have skabt i klasselokalet, da Mary ankom med sit firbenede følge. En ung mand ved navn John Roulstone, der studerede hos sin onkel, blev så charmeret af den pudsige situation, at han skrev de tre oprindelige vers til visen.

Fra børnevers til kulturarv

Digtet blev først udgivet af forlaget Marsh, Capen & Lyon i 1830, og få år senere fik det melodi af ingen ringere end Lowell Mason. Siden da er visen blevet en uundgåelig del af den amerikanske kulturarv og sunget af børn over hele verden. Men hvem skulle have troet, at det hele startede med en 11-årig piges lam på skolebænken?

Konteksten er konge

Den historiske kontekst er vigtig for at forstå baggrunden for dengang visen opstod. På den tid var folks holdninger til dyr og uddannelse helt anderledes end i dag. At tage et lam med i skole var langt mere opsigtsvækkende end det ville være nu. Ved at kende konteksten kan vi bedre sætte pris på den unikke situation, der gav inspiration til den elskede vise.

Så tag en sang på

Næste gang du synger eller hører “Mary Had a Little Lamb”, så tænk på den sjove baghistorie. Det gør visen endnu mere underholdende! Historier som denne minder os om, at der ofte gemmer sig spændende fortællinger bag selv de mest enkle og tilsyneladende banale ting. Så lad os sætte pris på de små historiske skatte – og hvem ved, måske får du lyst til at tage dit eget kæledyr med i skole næste gang?

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img