Den lækre vietnamesiske nuddelsuppe

Share This Post

Bánh Canh – Vietnams tykke nudler til gaden

Yo venner! Lad os tage et smagsfyldt dyk i den lækre verden af vietnamesisk street food og hilse på en ægte klassiker: Bánh canh. Denne skønne nuddelsuppenydelse er en kæmpe hit på gaderne i Vietnam, og det er ikke så sært. Den har nemlig powers nok til at sende dine smagsløg på en smags-orgie!

Opskriften på street snask

Lad os starte med den vigtige nudel-del. Disse tykke fyre er lavet af tapioca-mel eller en blanding af ris- og tapioca-mel. De bliver æltet, rullet ud og skåret i tykke strimler eller formet som små runde kugler. Sjovt nok ligner de lidt som små orme, men smager himmelsk!

Bouillonen laves typisk af svine- eller kyllingeben og krydres med sukker, salt og fiskesauce. Så får vi en intens og lækker suppe at bade vores nudler i. Og så kommer fyldet: Her kan vi finde alt fra skinke, slangehoveder (ja, du læste rigtigt!), krabbe, svineknokler og rejer. Det afhænger af, hvilken type Bánh canh vi snakker om.

Til sidst toppes suppen med finthakket forårsløg og vietnamesisk mynte. Det giver den sidste, friske krydderi-tvist!

Historien bag suppesuccesen

Bánh canh stammer oprindeligt fra det sydøstlige Vietnam og har sine rødder helt tilbage i starten af 1900-tallet. Der er masser af legender og historier om, hvordan de forskellige varianter opstod. En sjov historie handler om Bánh canh Trảng Bàng, som angiveligt blev opfundet af en kvinde, der solgte supperne for at forsørge sin familie. Hendes opskrift blev så populær, at den bredte sig som ringe i vandet.

Bánh canh-varianter

De tykke nudler er hovedingrediensen, men ellers er der uendelige variationsmuligheder. En populær en er Bánh canh cua, hvor de tykke nudler bader i en krabbe-bouillon. Eller hvad med Bánh canh hến nước cốt dừa – her svømmer nudlerne i en lækker kokos-suppe med små muslinger. Mums!

Gadekulturen lever

Bánh canh er et perfekt eksempel på den autentiske street food-kultur, som stadig blomstrer i Vietnam. Overalt på gaderne kan du finde små bræt-boder, hvor de lokale sælger deres varianter af den lækre nudelsup. Det er en vigtig del af den vietnamesiske madtradition, og et must-try for alle besøgende!

Så hvad venter du på, basser?

Næste gang du er i Vietnam, så hold øje med de små street food-perler, hvor de lokale sælger deres udgaver af Bánh canh. Smut til og få en portions gadenudler – det er en oplevelse for alle sanser! Og selvfølgelig kan du også prøve at lave din egen hjemme. Held og lykke med at finde de rette ingredienser – måske din lokale asiatkøbmand kan redde dig?

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img