Lad os knälde nogle knishes!
Yo, rugbrødshotte! Har du hørt om knishes før? Det er en saftig jødisk gademad, der oprindeligt kommer fra Østeuropa, men er blevet helt legendarisk i New York. Basically er det en slags lækker pastry med en fyldig kartoffelmos-filling, pakket ind i smørblød dej. Det er simpelthen kærlighedsbarn mellem en flødekartoffel og en bolle – og det er knaldlækkert!
Opskriften for de kødsky
Nå, men hvordan laver man så sådan en knaldlækker knish? Her er quick guiden:
- Rør en dejlig smørblød dej sammen med mel, bagepulver, salt, smør og creme fraiche. Lad den chille i køleskabet i mindst 2 timer.
- Kog nogle kartofler møre, og mas dem sammen med stegte løg, salt, peber og et æg.
- Rul dejen ud, skær den i firkanter, og læg en klat af den lækre kartoffelmos på midten af hver firkantet.
- Fold så dejhjørnerne ind over fyldet, så det former en lille lækker pakke.
- Pensl knishene med et æg, og bag dem gyldne og lækre.
En skæg og sjov historie
Knishen har en crazy historie! Den opstod i de østeuropæiske jødiske samfund for længe siden, og da alle de jødiske indvandrere kom til USA, tog de selvfølgelig deres elskede knish med. I 1910 åbnede det første knish-bageri i New York, og snart blomstrede knish-butikkerne op overalt i byen. Knishen blev hurtigt en kult-gademad blandt New Yorkerne!
Kulturel legende
Knishen har virkelig fået kultstatus. Den er blevet hyldet i bøger, film og dokumentarer, og der er endda knish-festivaler, hvor man kan lære at lave dem og nørde ud over deres arv. Den lille gademad er blevet et ikon for den jødiske madkultur i USA, og den holder stadig maksimalt for nutidens knish-elskere!
Fedt nok, ikke?
Så kom nu med på knish-bølgen, venner! Knishen er den helt perfekte street food, uanset om du er en NYC-turist eller bare en sulten københavner. Den er både lækker, mættende og har en crazy cool baggrundshistorie. Knäld nogle knishes, og bliv en af de seje knish-kendere!
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.