Lad os knälde nogle knishes!

Yo, rugbrødshotte! Har du hørt om knishes før? Det er en saftig jødisk gademad, der oprindeligt kommer fra Østeuropa, men er blevet helt legendarisk i New York. Basically er det en slags lækker pastry med en fyldig kartoffelmos-filling, pakket ind i smørblød dej. Det er simpelthen kærlighedsbarn mellem en flødekartoffel og en bolle – og det er knaldlækkert!

Opskriften for de kødsky

Nå, men hvordan laver man så sådan en knaldlækker knish? Her er quick guiden:

  1. Rør en dejlig smørblød dej sammen med mel, bagepulver, salt, smør og creme fraiche. Lad den chille i køleskabet i mindst 2 timer.
  2. Kog nogle kartofler møre, og mas dem sammen med stegte løg, salt, peber og et æg.
  3. Rul dejen ud, skær den i firkanter, og læg en klat af den lækre kartoffelmos på midten af hver firkantet.
  4. Fold så dejhjørnerne ind over fyldet, så det former en lille lækker pakke.
  5. Pensl knishene med et æg, og bag dem gyldne og lækre.

En skæg og sjov historie

Knishen har en crazy historie! Den opstod i de østeuropæiske jødiske samfund for længe siden, og da alle de jødiske indvandrere kom til USA, tog de selvfølgelig deres elskede knish med. I 1910 åbnede det første knish-bageri i New York, og snart blomstrede knish-butikkerne op overalt i byen. Knishen blev hurtigt en kult-gademad blandt New Yorkerne!

Kulturel legende

Knishen har virkelig fået kultstatus. Den er blevet hyldet i bøger, film og dokumentarer, og der er endda knish-festivaler, hvor man kan lære at lave dem og nørde ud over deres arv. Den lille gademad er blevet et ikon for den jødiske madkultur i USA, og den holder stadig maksimalt for nutidens knish-elskere!

Fedt nok, ikke?

Så kom nu med på knish-bølgen, venner! Knishen er den helt perfekte street food, uanset om du er en NYC-turist eller bare en sulten københavner. Den er både lækker, mættende og har en crazy cool baggrundshistorie. Knäld nogle knishes, og bliv en af de seje knish-kendere!


Skriv et svar