Choripán: Argentinas gademad i fokus

Share This Post

Den argentinske street food-kæreste: Choripán

Choripán, mand! Det her er noget af det fedeste street food, man kan smide kæften på! Forestil dig en lækker, grillet chorizo (pølse) af oksekød eller svinekød, der er skåret op på langs og serveret i en bagel med all the fixings. Vi taler chimichurri-sauce, salsa criolla og alt muligt godt. Det er sgu ikke en burgerbaritten, vi har med at gøre her!

Opskriften på det ultimative choripán

Så lad os fyre den af med opskriften på denne argentinske gadeskinke:

  1. Grill din chorizo, indtil den er gennemstegt og har fået en nice char udenpå.
  2. Tag en fransk baguette og skær den op i ca. 15 cm stykker. Skær dem så op på langs ligesom en hotdog-bolle og giv dem et grill-twist.
  3. Hæld en generøs portion chimichurri-sauce (persille, oregano, hvidløg, eddike og andre lækre krydderier) på den sprøde bolle. Læg din grillede chorizo ovenpå og drys med mere chimichurri og salsa criolla (en lækker blanding af løg, peber, tomat, eddike og olie).

Choripán har gamle rødder

Choripánen kan spores helt tilbage til de spanske og portugisiske opskrifter, som i 1500-tallet fandt vej til Sydamerika, da spanierne koloniserede området. Pølsen, brødet og chimichurrien er basis for næsten alle choripáner. Spanierne bragte levende grise til de frodige pampasletter i Argentina, hvor de trivedes og leverede kød til settlerne. Kvæget gav også en hurtigt replikerende føde i årevis. Med tiden mistede den argentinske chorizo behovet for at blive konserveret og begyndte i stedet at inkorporere landets yndlingskød, okse.

Kulturelt ikon i Argentina

Choripán er utroligt vigtigt kulturelt i Argentina og er til stede ved de fleste populære events i landet. Det er almindeligt, at forskellige choripán-sælgere installerer deres mobile grillbarer ved fodboldkampe, politiske protester, rockkoncerter og andre massive sociale begivenheder. Retten sælges også på de mest sofistikerede grillbarer og steakhuse. Det Nationale Institut for Turismefremmelse i Argentina anslår, at der ca. spises 500 millioner choripáner om året i landet. Derudover afholdes Choripán World Cup hvert år i byen Córdoba og tiltrækker tusindvis af fans.

En elsket gadeskinke

Choripán er en elsket street food i Argentina med en rig historie og kulturel betydning. Den er blevet et symbol på argentinsk gastronomi og nydes af folk fra alle samfundslag, fra street food-entusiaster til dem, der spiser på sofistikerede grillbarer og steakhuse. Så næste gang du er på farten i Argentina, så gå amok og smid et par af de lækre gademadder indenbords!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img