Caligulas hest: Satire eller vanvid?

Share This Post

Voila, her er et langt blog indlæg om CRY.dk om dette historiske fun fact:

Det Glamourøse Liv som en Romersk Kejser

Lad os tage et dybt dyk ned i den glamourøse verden af den romerske kejser Caligula. Denne fyr var vild med sin hest, Incitatus, og ikke på en normal “aww, søde ponypony”-måde. Nej, nej, vi taler totalt galopperende vanvid her.

Kan en Hest Blive Konsul?

Ifølge de gamle rygter havde Caligula planer om at gøre sin elskede hest til ikke mindre end en konsul. For dem, der ikke er helt skarpe på gammel romerkult, var en konsul en af de øverste politiske embedsmænd i Det Romerske Rige. Det ville være som at udnævne din guldhamster til præsident i dag (bortset fra at hamstere ville være meget mere kompetente).

Ifølge sagnet ville Caligula ikke bare gøre Incitatus til konsul, men også bygge sin firebenede ven en marmorstal, en ibenhørings-fodertrug og en halskrave af ædelsten. Talk about at forkæle en killing! Caligula må virkelig have været totally rided.

Sandheden Bag Myten

Men før vi helt afskriver Caligula som bare en skør gammel møgkat, så lad os se lidt nærmere på den historiske kontekst. De fleste eksperter er ret skeptiske over for denne heste-konsul-historie. Den stammer nemlig fra nogle skribenter, der levede et stykke tid efter at Caligula var travet af denne jord.

Mange historikere mener, at det mere sandsynligt var en stor joke eller en satirisk kommentar rettet mod det romerske senat. Måske var det bare Caligulas forsøg på lidt standup-comedy for at nørde de støvede gamle senatorer – vel at mærke på bekostning af sin hest.

En Hest i Folketinget?

Uanset hvad er historien om Incitatus blevet et symbol på politisk inkompetence gennem århundrederne. Næste gang din onkel brokker sig over regeringen, så spørg ham bare, om han hellere ville have en hest som statsminister? Det burde sparke lidt mere liv i debatten!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img