Boston-molassen katastrofen: En sød tragedie

Share This Post

Den Søde Katastrofe: Boston’s Molasse-Mareridt!

Hvis du troede, at at gå i sukkerchok var slemt, så vent til du hører om den dag, hvor hele Boston drak mere molasse, end de kunne tåle! Den 15. januar 1919 fandt sted en af de mest usædvanlige katastrofer i Amerikas historie: The Boston Molasses Disaster, også kendt som The Great Molasses Flood. Forestil dig en 25 meter høj, 50 meter bred bølge af varm, klæbrig molasse, der bruser gennem gaderne med en hastighed på 56 km/t!

Hvad Skabte denne Søde Syndflod?

Det hele startede med en 50 fod høj stålbeholder, fyldt med over 2,3 millioner gallon molasse (svarende til ca. 9 millioner liter!). Beholderen blev bygget i 1915 af United States Industrial Alcohol Company (USIA) for at producere industriel alkohol til krigsproduktionen under Første Verdenskrig. Men hey, hvem havde tid til at bekymre sig om ingeniørdetaljer, når der var krig på spil? Resultatet blev en katastrofal tank-konstruktion, der ikke kunne holde til den klæbrige masse.

Den Søde Hævn

Og pludselig, den 15. januar 1919, bristede tanken og udsendte en gigantisk bølge af molasse! Forestil dig scenen: Folk på vej på arbejde, børn på vej i skole, alle pludselig overvældet af en voldsom strøm af den søde, lækre væske. I alt 21 mennesker omkom, mens 150 blev kvæstet i det søde ragnarok. Det tog fire dage at finde alle ofre, og to uger at rense gaderne for den klæbrige masse. Over 87.000 arbejdstimer gik med til oprydningsarbejdet!

Molasse-Monstret Lever Videre

Men selv efter oprydningen, var Boston Havn stadig brunfarvet i flere måneder på grund af al den spildte molasse. Dyrelivet led under den søde forurening, og de lokale fik det svært med at komme af med lugten af varm molasse. Selvom det måske lyder lækkert, kan vi alle blive enige om, at molasse nok er bedst i små portioner! Katastrofen førte til strengere regler for opbevaring af store væskemængder, så heldigvis slipper vi forhåbentlig for flere søde overraskelser af den kaliber.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img