Blodige Marys historiske rejse

Share This Post

Det Blodige Mysterium

Hold fast venner, for historien bag Bloody Mary er ikke for sarte sjæle. Det er en tåget fortælling fuld af blodige mysterier, navneforvirringer og bar-drama som ville ryste selv den mest hårdføre bartender.

Stammen fra Paris

Ifølge legenden blev denne ikoniske cocktail skabt i 1921 af den franske bartender Fernand Petiot på Harry’s New York Bar i Paris. I de tider var baren et sandt tilflugtssted for de mange amerikanere, der flygtede fra Forbud-æraens tørre lovgivning. Petiot’s originale opskrift bestod af vodka, tomatjuice, citronsaft, salt, sort peber, cayennepeber og Worcestershire-sauce – en skræmmende kold rystepulver for enhver morgenbankers banken.

Spildt Blod og Royale Dramaer

Navnet “Bloody Mary” har flere opsigtsvækkende teorier bag sig. Nogle mener, den blev opkaldt efter den blodtørstige dronning Mary Tudor fra England, kendt for sin voldelige jagt på protestanter. Andre hævder, at den blev navngivet efter en tjener ved navn Mary, der arbejdede på en bar kaldet “The Bucket of Blood” i Chicago. Og så er der historien om en venindenavnet Mary, der spildte den farverige drik ud over sin hvide kjole. Uanset hvad, gik drikken fra at hedde “Bucket of Blood” til “Red Snapper” og endte til sidst som den ikoniske “Bloody Mary”.

Tømmermændenes Kur

Bloody Marys association med at kurere tømmermænd og dens popularitet som brunch-drik har uden tvivl bidraget til dens fortsatte appel. Den blev hurtigt en uundværlig del af brunch-kulturen og blev betragtet som en “frokostcocktail” med potentielle restituerende kræfter, hvilket gjorde den til et populært valg til vennemorgener efter en nat på byen.

Variationer over Blodet

Ligesom sin historie er Bloody Marys variationer mangfoldige og farverige. Der er f.eks. Bloody Maria (lavet med tequila), Red Snapper (med gin), den canadiske Caesar (med Clamato-juice) og mange flere. Disse variationer har uden tvivl bidraget til cocktailens vedvarende popularitet og dens status som pioner inden for de lækreste salte cocktails.

spot_img

Related Posts

Populær Russisk gademad fra Tatarstan og Bashkortostan

Her kommer min fed blog om den tatarstanske street...

Tropisk grapefrugt- og passionsfrugtdrink med rom

Nørdens fryd: Reverb CrashYo, cocktailguruer! Hvis I er trætte...

Palembang-pempek: En berømt fiskekage fra Indonesien

Introduktion til Pempek Hvis du nogensinde har set en Københavner...

Tropisk cocktaildrøm: Tahitisk frugtsmagseksplosion

Lad os Tage en Rejse til Tahiti - Tahitian...

Populær indonesisk gadekøkken: Pecel Lele – friturestegt fisk med sambal

Lad os Tale om Lækkerier fra GaderneDrenge og piger,...

Rumtrinken Astro Aku Aku – Rumblandingen af rumålderen

Tiki-drinken der tog os til månen (og tilbage igen)Lad...
- Advertisement -spot_img