Billeder af de døde: Viktoriatiden

Share This Post

Døden og Victorianerne: En morbid selfie tid

Yo, mine døde venner! Er I klar til at blive blæst bagover af denne vanvittige victorian quirk? Under det buttede og pæne ydre af den victorianske periode gemte sig en snarligt morbid tradition: folk tog billeder med deres døde slægtninge! Det er seriøst crazy, men det skete virkelig. Lad os grave lidt dybere ned i den spage.

Første stop: Victorianertiden

Den victorianske tid var en fest for hygge og dødskult. Med så mange sygdomme på spil som tyfus, difteri og kolera, var der en overraskende høj sandsynlighed for at ende som en dødsbo før din 30 års fødselsdag. Så morbid humor var nok en overlevelsesmekanisme for de arme sjæle.

Men så dukkede fotografiet op og revolutionerede måden at mindes de afdøde på. Da det stadig var en dyr fornøjelse at få sit portræt malet, benyttede folk muligheden for at få et evigt minde om deres kære – også selv om de allerede var blevet køligt tombræt.

Seancen fra Helvede

Forestil dig scenariet: Din elskede bedstemor er netop hoppet på den sidste limosine. Hvad gør du? Selvfølgelig tilkalder du den lokale fotograf for et sidste minde! Det var faktisk en helt normal ting at opstille den afdøde i en stol eller seng og så tage et billede af den ‘sovende’ tilstand.

Sommetider blev de også bakset med for at se mere livlige ud. Nogle gange blev øjnene endda holdt åbne med sten eller små pinde. Sjovt, ikke? Formålet var at mindske sorgens smerte ved at lade som om den afdøde bare sov fredeligt.

Så meget for #liveauthentic

Før Instagram og ægte øjebliksbilleder blev en ting, var det faktisk meget almindeligt kun at få taget ét billede i sit liv – efter at man var død! Så forældre kunne virkelig fejre deres kærlighedsbarn med et sidste smilende øjekast mod kameraet, frossen for evigt i den søde søvn.

Mens trenden hurtigt fortog sig i takt med bedre sundhedsforhold og snapshots blev en ting, findes traditionen stadig i nogle kredse i dag. Personligt tænker jeg dog, at jeg helst vil beholde de gruopvækkende selfies til mig selv mens jeg stadig kan blinke.

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img