Bhutans unikke og fascinerende hemmelighed

Share This Post

Voila, her er et langt blog indlæg om Bhutan på dansk i en frisk, ungdommelig tone:

Himalaya-dronningen med den sindssyge kultur

Damer og herre, hvis I holder af morsomme fakta og eksotiske rejsemål, så er Bhutan lige noget for jer. Det lille kongerige mellem Indien og Kina er nemlig verdens sidste buddhistiske kongerige, og deres traditioner er sgu lidt for vilde. Her får I den fede guide til Bhutans vildeste sider!

Bhutan er virkelig anderledes

Bhutan lukkede først grænserne for omverdenen op i 1970’erne, og ja, de fik først fjernsyn i 1999. Crazy, ikke? De var simpelthen det sidste land i verden til at indføre TV. Deres ting er lidt langsommere, men det er uden tvivl også derfor, deres kultur er så velbevaret. Bhutaneserne tager deres traditioner virkelig seriøst – der er sågar en hel officiel etikettemanual for opførsel og tøjstil. Helt vildt!

Tag til Bhutan for den FEDE natur

Gangkhar Puensum på 7.570 meter er verdens højeste ubestigede bjerg, og det bliver du desværre ikke lukket op på – regeringen har forbudt adgang siden 1987. Men du kan stadig få din naturoplevelse, for mindst 60% af landet skal være dækket af skov ifølge grundloven. Bhutan er basically en gedigen naturpark med miler af uspolerede trækroner og bjerge. Deres nationaldyr er takinen, som er en slags vildsvinedyr med gedekrop. Epic!

Grineren byliv i Bhutan

Bhutan er kendt som det eneste land, hvor al tobakssalg er forbudt. Men det vildeste må være, at deres hovedstad Thimphu er en af de eneste hovedstæder i Asien uden trafiklys. Forestil dig den traffikro! Bhutaneserne har virkelig prioriteret deres traditionelle værdier, og det giver bare et helt unikt stemningsbillede.

Rejsetips til Bhutan

Du kan fra september 2022 rejse rundt i Bhutan på egen hånd uden guide, så du får virkelig chancen for at opleve den rå virkelighed. Men tjek lige vaccine og forsikring, inden du smider rygsækken – det sidste vi har brug for er, at du bliver farverig som en gammel russer dernede. Og lige et sidste tip: Tag kontanter med i lokal valuta (ngultrum), for ATM’ere er ikke så meget i cirkus dernede.

Nå, er du ikke bare solgt på en tur til Bhutan nu? Det lille kongerige summer vitterligt af sjov kultur, lækre naturomgivelser og skæve traditioner. Book din billet med det samme og oplev verdens vildeste eventyrland!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img