Andrew Jacksons edsbrudte papegøje

Share This Post

Udløser af skandale på begravelse: Andrew Jacksons bandeord-papegøje

Forestil dig scenen: Den grumme syvende præsident i USA, Andrew Jackson, er lige blevet begravet. Familiemedlemmer og fremtrædende gæster er samlet for at sige deres sidste farvel. Men pludselig bryder en papegøje ud i en stribe af de værste bandeord! Denne papegøje ved navn Poll var faktisk Jacksons kæledyr, og den forstyrrede hele begravelsen med sin frækheds!

En sømand blandt præsidenter

Andrew Jackson var ikke just kendt for sin sarte sprogbrug. Manden havde en grov tone og et ordforråd, som ville få selv de mest hærdede sømænd til at rødme. Og denne tendens slog virkelig igennem, da han i 1827 købte en grå papegøje fra Afrika til sin kone Rachel. Papegøjen optog hurtigt Jacksons bandeord og blev en sand flydende bevidst!

En pinlig episode på den sidste rejse

Da Jackson døde i 1845, var Poll naturligvis til stede ved begravelsen. Men ifølge rapporter begyndte papegøjen pludselig at bande højlydt, til stor forargelse for de fremmødte. Præsten blev så chokeret, at han insisterede på, at Poll blev fjernet fra huset under resten af ceremonien! Det må have været både pinligt og morsomt på samme tid.

En omstridt legende?

Selvom historien om den bandende papegøje er blevet en populær anekdote, har nogle eksperter stillet spørgsmålstegn ved dens nøjagtighed. Der findes kun én øjenvidneberetning fra en dreng, der overværede begravelsen. Manglen på yderligere kilder har fået nogle til at betegne hændelsen som “ubevist”. Uanset om den er sand eller ej, tjener den som en munter påmindelse om, at selv præsidenter kan være upålidelige rollemodeller – i hvert fald når det gælder sprogbrug!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img