Aktiv vulkan på Tanna Island – en unik naturoplevelse

Share This Post

Pyromaner-paradis på Tanna Island

Hvis du er en ildsjæl med hang til lidt ekstra krydderier og dramatik på din ferie, så kast et blik på Mount Yasur på Tanna Island i Vanuatu. Her får du vulkan-oplevelsen for fuld smæk!

Naturens mægtige ordshow

Mount Yasur er en stadig aktiv vulkan, der har været i aktion i omkring 800 år. Så den har virkelig fået tungen ud af halsen og er blevet råbefrisk med tiden. Den brøler, pruster og kaster store, gloende klumper af lava ud, så det ryster i landskabet. Et ordentligt show, hvor naturen taler med stor mund! Klart en spektakulær oplevelse at opleve på tæt hold.

Din vulkan-guide: Captain Cook

Det var faktisk ingen ringere end den berømte søfarer Captain James Cook, der først fik øje på Mount Yasurs flammehav i 1774. Han var så betaget af vulkanens uafbrudte udbrud med den orange glød, at han gav den kælenavnet “Stillehavets fyrtårn”. Så hvis det er godt nok for en sagnomspundet eventyrer som ham, hvorfor så ikke også for dig?

Vulkanen og kultfølgerne

De indfødte på Tanna Island tilbeder faktisk vulkanen som en slags guddom. Det bizarre John Frum-kultfællesskab mener, at en vis John Frum bor inde i Mount Yasur sammen med sine landsmænd og vogter over øen. De tror, at han en dag vil bringe rigdom til øboerne – måske i form af kontanter, der sprøjter ud af vulkanen?

Lavavarmt fotografi

Hvis du også skal fange de syrede vulkanudbrud på kamera, så medbring dit bedste udstyr. Et seriøst spejlreflekskamera eller tilsvarende mirrorless-kamera er et must for at fange de eksploderende lava-klumper og nattefarvede gasbobler ordentligt. Et tele-objektiv er også en god idé, så du ikke bliver for tæt på ilden.

Guide til vulkan-fornøjelser

En tur til Mount Yasur er ikke uden risiko, så det er vigtigt at følge guidernes anvisninger. Der er et fareniveausystem fra 0-4, der advarer, hvis vulkanen er ved at få et anfald. Så hvis guiderne siger stop, lytter man selvfølgelig. Men ellers, så fram med brandslukkeren og nyd det lavavarme skuespil!

spot_img

Related Posts

Opdateret Tiki-klassiker: Lei Lani Volcano 2.0

Tropisk Tiki fænomen af de helt friskeYo, mine venner!...

Pikante fyldte boller med russisk arv

Pirozhki - Den Ultimate Street Food SmagseksplosionForestil dig en...

Popiah-lækkeriens saftige foldekrydsfelt

En farverig, sprød og samhørighed på et stykke papirLad...

En klassisk tiki-cocktail med citrussaft

Velkommen til det sydende univers af tiki drinksHvis du...

Krydret Ris: En Historisk Rejse

En Smuk Rejse Gennem Risens VerdenerPilaf, også kendt som...

Tropisk Luau Grog-cocktail med krydrede rummer og frugtjuicer

Tiki-trends og tropiske twistsYo dudes! Hvis I er vilde...
- Advertisement -spot_img