Nørder, er I klar til at gå all in på noget legendarisk street food? Så tag et par pizzabagværk og knap den dér jakke, for nu snakker vi Aussie meat pies! Disse handfaste håndværkerhapsere er for vilde i den gade, og jeg skal nok forklare jer hvorfor.
Den rå baggrund
Meat pie-fænomenet røg rettelig ned under overarmen på de britiske nybyggere, da de dumpede op i Australien i 1700-tallet. De garvede gutter skulle jo ha’ et eller andet at sparke kalorier på, og så gik det op for dem, at en fyldt møffedej-tallerken var et pretty belæmmet madkick. Siden har meat pies fået så meget lokal street cred, at Aussies reelt betragter dem som deres nationale ret. Strewth!
Meat pie-monsterværket
Så I ved, hvad vi roder med, her: En rundet pie-skal af mørdejg, proppet med en bidsk branding af oksekød, grøntsager og kraftig sky, og så en lækker låg af butterdej. Altså en kærlighedsballade mellem en gryderets og en ostekrans, der skriger på at blive fortæret af et par trætte kødhoveder efter en lang dag med at rydde kænguruer af vejen.
Den fede fremgangsmåde
Hvis I selv vil ditche bakeren og lave meat pies fra bunden, skal I forberede jer på at blive mudrede:
- Sving stegepanden ud og brun noget velvoksent oksekød i en marinade af krydderier, rodfrugter og rødvin.
- Rul mørdej ud i portionsforme, prik huller og blindbag det, så det ikke bli’r en klam sepperrende.
- Hæld den badassy oksegryde ned i møddingerne og smæk så en fedtet butterdejslåg oven på.
- Pensl æggepenslen hen over voldene og bag dem golde, til de brummer som Ayers Rock i bagheden.
Meat pies i møllen
Udover at være cementbyggernes foretrukne kødbolle, så udgør beastly meat pies også en grydeklar kategori ved de officielle New Zealandske Pie Awards. Her dytter kokkelerer deres unikke opskrifter på den gourmetsvære Steak & Cheese Pie, som er en regulær grillmadshit derovre på The Shaky Isles.
Meat pies på farten
I Australien og New Zealand finder du meat pies ved hvert et gadehjørne, da de er ét af de hotteste takeaway-smaskers. De er basically en vandrende frokost, så skulle du på roadtrip for at fange dig en Dingo, så pak et par meat pies i rygsækken, og så har du brændstof til at holde dig rullende!
Så blev I ikke bare hungrylockede over at læse om meat pies? Tjek om jeres lokale kødpladen har kastet nogle på menuen her i DK, for ellers må I selv give jer i kast med at bage en badebold af møddinger!
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.