Den tyske street food legende: Bratwurst
Lad os tage en tur ned ad de brolagte stræder i Tyskland og udforske den legendariske Bratwurst. Denne lækre pølse har været et must-have street food i århundreder, og dens historie er lige så saftig som smagen.
En kamp mellem giganter
Der har længe været en bitter kamp om at få æren for at have opfundet Bratwursten. Folkene fra Thüringen og Franconia har i årevis skændtes om hvem der var først. Men faktum er, at den ældste dokumenterede omtale af Bratwursten stammer fra Nürnberg i 1313. Så måske bør franconerne få æren denne gang?
En fin sammensmeltning af smagsnoter
Bratwursten er en mesterlig blanding af svinekød og kalvekød, krydret med salt, peber, muskatnød og majoran. Nogle regioner tilføjer også lækre krydderier som kommen, kardemomme, ingefær og hvidløg for at give den lidt ekstra punch. Men hemmeligheden ligger i den lette, luftige konsistens, som opnås ved at tilsætte mælk og æg til farsen.
Tilberedning og servering
Når du har fået fat i en ordentlig Bratwurst, er der utallige måder at tilberede den på. En klassisk metode er at stege den i en gryde med øl og løg, for derefter at grille den til perfekt sprødhed. Eller du kan bare pandestege den. Server din Bratwurst med surt, kramsurt kål og en god sennep for den ægte tyske oplevelse. I Wisconsin foretrækker de dog deres “beer brats” – Bratwurster kogt i øl før grilningen. Velsmagende!
Den fejres på festivaler
Bratwursten er en så vigtig del af den tyske madkultur, at den har fået sin egen festival i byen Weimar. Her fejres det traditionsrige street food med en lækker varietet lavet af kalvekød og kylling, pænt pakket i gedebremselrør. En delikat omgang!
En global succes
Bratwursten har for længst spredt sig ud over Tysklands grænser og er blevet en fast bestanddel på sportsarenaer og i supermarkeder over hele verden. Så uanset om du er i Danmark, USA eller Korea, så kan du få fat i denne saftige, krydrede delikatesse. Den tyske stolte arv lever videre!
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.