Den sprællende historie om Malatang

Lad os tage en rejse tilbage til Yangtze-floden nær Sichuan, hvor malatang første gang så dagens lys. I de gamle dage var der bådsporvandere, der arbejdede under fugtige og tågeagtige vejrforhold, og de følte sig ofte dårlige. For at kurere denne fugtighedssyge kogte de urter i en gryde og tilsatte den legendariske Sichuan-peber og ingefær for at skabe et dampende og krydret måltid. Voila! Malatang var født!

Hvad gemmer sig i gryden?

Malatang er en street food-oplevelse, hvor du får lov at sammensætte din egen portion af kød, grøntsager, tofu og nudler, som så koges i en krydret og bedøvende bouillon. Det er lige dele skarp smag og sansebedøvelse, der får dine smagsløg til at danse!

Opskriften på Malatang-succes

Ready, set, cook! Fremgangsmåden går sådan her:

  1. Forbered din hot pot-base med et stykke Sichuan-hot pot-base og kog det op i en gryde.
  2. Tilsæt vand og si suppen for at fjerne de faste ingredienser.
  3. Hæld lidt mælk i suppen for at give den en lækker cremet konsistens. Ja, du læste rigtigt – mælk!
  4. Vælg dine yndlingsingredienser fra de fristende udstillinger af kød, grøntsager og nudler.
  5. Læg de langsomtkogende ingredienser i den simrende suppe først, og tilsæt derefter de hurtigere ingredienser som tofu, champignoner og kød.
  6. Kog det hele, indtil nudlerne er færdige, og voila – en malatang-oplevelse er klar til at blive nydt!

Varianter på tema

I det nordøstlige Kina har man givet malatang et tvist ved at tilsætte mælk til den traditionelle Sichuan-suppe. Det gør den mere drikkevenlig og cremet – et hit blandt de unge sjæle!

Malatang går globalt

Malatang har spredt sig som en steppebrand uden for Kinas grænser og er blevet en international foodie-sensation. Folk elsker den nemme og skræddersyede måde at spise på, hvor man kan sammensætte sin egen unikke smagsoplevelse i en gryde. En saftig kulturel arv, der nu kan nydes over hele kloden!


Skriv et svar