Autentisk Street Food fra Thailand: Et Sprødt og Krydret Mekka

Hey madglade venner! I dag tager vi en saftig bid af den autentiske Thai street food. Hvis I er vilde med sprød kylling, krydret marinade og en helt unik smagsoplevelse, så er den sydlige Thailandske Friterede Kylling lige sagen for jer.

Krydderiet fra Sydthailand

Den Sydlige Thailandske Friterede Kylling, også kendt som Fried Chicken from Hat Yai, stammer faktisk fra den sydlige by Hat Yai. Denne lækre ret består af saftige kyllingestykker med ben og skind, der er marineret i en forførende blanding af hvidløg, soya, østersauce, sukker, salt, sort og hvid peber samt koriander. Bagefter bliver den dejlige kylling vendt i en dejlig panering og friteret til den bliver gylden og sprød. Toppen af kagen? Den serveres med sprøde, friterede skalotteløg og en frisk chili-dipsauce ved siden af.

Fremgangsmåde for Perfekt Sprødhed

Men hvordan opnår man denne sprøde perfektion? Det handler om marinaden! Den saftige kylling bader først i en lækker marinade af hvidløg, korianderfrø, hvid peber, cilantrestængler og fiskesauce. Bagefter får den lov at trække i en blanding af østerssauce og rød chili i køleskabet, gerne i mindst en time. Når den er klar til frituregryden, vendes den i en panering af rismel, og så er den klar til at blive friteret til sprød perfektion i den hede olie i omkring 12-15 minutter.

Gademad med Traditioner

Denne ret er ikke bare lækker street food – den har rødder helt tilbage til Hat Yai. Her har den sprøde og velsmagende kylling været populær gademad i generationer. Den unikke blanding af thailandske krydderier og den traditionelle tilberedningsmetode gør den til et yndet tilbehør på gademadsboderne i hele Thailand.

Sprød Luksus til Ganen

Med sin sprøde skal og den saftigt marinerede kylling er den Sydlige Thailandske Friterede Kylling et must-try for enhver street food-elsker. Den byder på en eksplosion af smagsnuancer og en knasende tekstur, som får selv de mest krævende ganers mundvige til at sprede sig i et stort smil. Så pak madpakken, find de nærmeste gademadsboder og nyd denne thailandske delikatesse!

Opskrift: Sydlig Thailandsk Friteret Kylling

Ingredienser:

  • 1 hel kylling, udskåret i stykker
  • 4 fed hvidløg, pillet og pillet
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hvid peber
  • Stilke fra en bundet cilianter
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. østerssauce
  • 1 tsk. rød chili pulver
  • Olie til friturestegning
  • 1 dl rismel til panering
  • Friterede skalotteløg til garnering
  • Sød chilisauce til servering

Fremgangsmåde:

  1. Lav en marinade af hvidløg, korianderfrø, hvid peber, ciliantrestængler og fiskesauce. Gnid den over kyllingestykkerne.
  2. Tilsæt østerssauce og rød chili, og lad kyllingen marinere i mindst 1 time i køleskabet.
  3. Vend kyllingen i rismel, og fritér den i varm olie, indtil den er gylden og sprød (ca. 12-15 min).
  4. Anret den sprøde kylling med friterede skalotteløg og sød chilisauce ved siden af.

Velbekomme og nyd den autentiske smagsoplevelse fra gademadsboderne i Thailand!


Skriv et svar