Børneliv! Lad os snakke om noget vildt, sindssygt lækkert fra Filippinerne – Maruya! Det er som at have fat i en bananskid, men så ruller du den i fed sauce og smider den på grillen. Vild, ikk’?!
Maruya Opskrift: På sporet af det sydøstasiatiske guldstykke
Her er, hvad du skal have fingre i for at lave dette mesterværk:
- 1 kop mel
- ½ kop sukker
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 1 æg
- 1 kop kold mælk
- 2 spsk. smeltet smør
- Olien er klar til at dyppe
- 6 modne Saba bananer, skrællet og skåret på langs i ¼ tommer tykke skiver
Lad os lave de tropiske fristelser!
- Bland mel, ¼ kop sukker, bagepulver og salt i en skål.
- Pisk ægget i en stor skål.
- Tilsæt mælk og smeltet smør og pisk det hele sammen.
- Tilsæt melblandingen til mælkeblandingen og rør forsigtigt rundt. Rør ikke for meget!
- Varm olien op på middelvarme.
- Dyp bananaskiverne i dejblandingen og lad dem glide ned i den varme olie.
- Steg i 1-2 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Drys det resterende sukker over de varme Maruya med en si. Server dem lune!
Filippinsk gadeføde i verdensklasse
Maruya har været et yndet tidsfordriv og en kærkommen snack for filippinere i generationer. Denne dybe friterede bananskive er en ægte klassiker fra gademadskulturen i Filippinerne.
Servér med stil
Der er mange måder at nyde dette mesterværk på. Prøv f.eks.:
- Som morgenmad, mellemmåltid eller dessert
- Drys lidt kanel over for en krydret twist
- Top med lidt is og flødeskum for en kold frækkert
- Dyp dem i karamel- eller chokoladesovs
- En sød/salt kombo med lidt kondenseret mælk og reven ost!
Madfest fra Sydøstasien
Maruya er en af de lækre, nemme og ikoniske retter fra Filippinerne, som fortjener at blive nydt igen og igen. Den er bare SÅ sindssygt fristende! Så smid køkkenhåndklædet og hop ud i eventyret med denne fede opskrift.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.