En tiki-legende fra dengang, man rystede med håndkraft
Hvis du er en af dem, der elsker en lækker drink med masser af krudt i, så lad mig introducere dig til The Samoan Fog Cutter. Denne legendariske tiki-cocktail er kendt for sin komplekse smagsoplevelse og sin potente blanding af spirituosa og juice. Den har en rig historie og har udviklet sig gennem tiden med forskellige fortolkninger og variationer.
Opskriften på den første Fog Cutter
Den originale opskrift blev skabt af Victor “Trader Vic” Bergeron i de tidlige 1940’ere og blev første gang udgivet i hans bog fra 1946, “Book of Food and Drink”. Den typiske Samoan Fog Cutter indeholder en blanding af lys rom, cognac, London Dry gin, citrusjuice, orgeat (en mandel-baseret sirup) og en sherry float. Drinken er kendt for sin stærke og lækre smagsprofil takket være kombinationen af flere spirituosa, citrusjuice og orgeat.
Her er opskriften på den autentiske Samoan Fog Cutter:
- 1 del lys rom
- 1 del cognac
- 1 del London Dry gin
- 2 dele appelsinjuice
- 1⁄2 del limejuice
- 1 del orgeat
- 1⁄2 del tør sherry (til at flyde ovenpå)
Fyld en shaker med is, og hæld alle ingredienserne undtagen sherryen i. Ryst kraftigt, og si over isterninger i et højt glas eller en tiki-krus. Hæld forsigtigt sherryen ovenpå, så den flyder.
Tågedriveren af tiki-drinks
Fog Cutteren har fået ry som “Long Island Iced Tea’en” af tiki-drinks på grund af sin kombination af forskellige typer booze i samme glas eller tiki-krus. Navnet “Fog Cutter” er en gammel amerikansk term fra 1840’erne for en “eye-opener” eller morgendrik, da den siges at hjælpe med at skære gennem morgentågen. Men som Victor “Trader Vic” Bergeron humoristisk bemærkede: “Fog Cutter, ad helvede til. Efter to af disse vil du ikke engang se tågen.”
Uendelige variationer på en klassiker
Samoan Fog Cutteren har været genstand for forskellige fortolkninger og variationer gennem årene. Nogle opskrifter bruger pisco i stedet for cognac, ananasjuice frem for appelsinjuice eller en bestemt type sherry fremfor en anden. Drinken er også blevet tilpasset af forskellige barer og mixologer, hvilket har ført til et væld af unikke bud på den klassiske opskrift.
Uanset hvilken version du prøver, er en ting sikkert: The Samoan Fog Cutter er en elskværdig tiki-cocktail med en rig historie og en alsidig opskrift, der har inspireret utallige fortolkninger og variationer gennem årene. Så skål og nyd den tågefri oplevelse!
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.