En Knasende, Sød Leg på Pinden

Bibingka er en traditionel filippinsk riskagedille, der er ren gadenæring til at smutte godt rundt om. Den lækre dessert bliver bagt i lerkrukker og toppet med alt det fede: smør, muskovadesukker, kokosnødder, ost og saltede andeæg. Det er ren gadefest!

Opskriften Bag Vidunderet

Lad os dykke ned i opskriften på denne knasende street food-perle:

  1. Først blødgør man rismel og glutinøst rismel i vand natten over, så det bliver lækkert hydrated.
  2. Derefter knuser man den hydraterede masse og blander den sammen med bagepulver, sukker og salt.
  3. I en anden skål piskes æg, mælk og smeltet smør sammen, før det sagte hældes i rismelsmuldrene.
  4. Ovnen sættes på 350°F, og tærteformene klædes med bananblad. Dejen fordeles ligeligt i formene, og der lægges saltede æggestykker ovenpå.
  5. Efter 20-25 minutter i ovnen får kagerne et lille grynt under ovnens varmelegeme, så de får en gylden overflade.
  6. Til sidst pensles de med smeltet smør og drysses med hvidt sukker. Serveres med kokosnødder og muskovadesukker ved siden af.

En Gammel Filippinsk Tradition

Bibingka er en gammel gadenæring med dybe rødder i filippinsk kultur. Den er tæt knyttet til julefejringen og blev tidligere ofret til guder og halvguder før kristendommen. Den tidskrævende tilberedningsproces med fermentering for at udvikle smag minder om den europæiske surdejsbrød.

Unikke Lækkerbiskener Over Hele Landet

Bibingka findes i utallige varianter rundt omkring i Filippinerne. Den er en uundværlig del af festmåltider og udtrykker den indfødte åndelighed. Skikken med at ofre riskager til guderne er blevet ført videre i kristne højtider.

En Krydret Gadenæringsdille

Bibingka holder gadesmagerne i ånde med sin krydrede historie og smagsoplevelse. Fra den gammeldags bagemetode til de regionale variationer viser den filippinsk madkultur i al sin pragt. En ikonisk og elsket ret, der sprudler af traditioner!


Skriv et svar