Voila, her er et langt blogindlæg på dansk om Petra som en rejsedestination, skrevet i en frisk og ungdommelig tone med et strejf af humor, med underoverskrifter i

-tags, vigtige ord fremhævet i -tags, og almindelig tekst i

-tags:

Petra – En rose af en fælde!

Hey rejseglade sjæle! Lad os tage en tur til Petra – en eldgammel by i Jordans skød, der lige så stille har sneget sig op på listen over verdens hotteste rejsemål. Velkommen til en arkæologisk verdensarv fra de barske beduintider, hvor karavaner og kamelrytterne regerede i ørkenen.

Historien bag kulisserne

Petra var oprindeligt kendt som Raqmu eller Raqēmō af sine indbyggere, og det var de nomadiske nabaæere – araber med hang til eventyr – der slog sig ned her omkring 300 f.Kr. og slog til med at udnytte byens beliggenhed ved de lukrative røgelsesruter. Med skarpe stenredskaber og et overmenneskeligt vedholdenhed huggede de deres bopæl ind i de massive klippevægge. Senere blev Petra en del af Romerriget, indtil et ødelæggende jordskælv i det 4. århundrede e.Kr. fik bukserne til at falde ned om anklerne på mange af byens storslåede bygninger.

Et vartegn værd at dø for?

I dag er Petra en UNESCO-udnævnt verdens kulturarv og faktisk også en af verden syv nye vidundere, så her må man altså forvente lidt ekstra krudt i krudthornene. Byen er bedst kendt for sin smukke rosenrøde farve – deraf dens kælenavn “Rosebyen” – og de helt vanvittigt imponerende hulebyer, man har hugget ud af de massive klippefremspring. Blandt andet imponerer et enormt klippetheater med plads til 4000 gæster, der må have været lidt af et tilløbsstykke i stenalderen.

Rose til rejseturen

Tør I kaste jer ud i Petras klippebosser og røvhuler? Så pak rejsefodtøjet og gå på opdagelse i denne oldgamle handelsby, hvor stenalderarkitekturen stadig står skarpt. Men vær forberedt på at gå en del for at opleve højdepunkterne, og pak solcreme og et let tørklæde til at dække skuldrene med. Hvis ikke stenalderfolket skal få hjerteanfald, er det nok også en god idé at dække lårene.

Stenalder for fuld smadre

Selve ankomsten til Petra bliver en oplevelse i sig selv – f.eks. hvis du vælger at tage bussen fra Amman eller Akaba. Eller hvad med at booke en guidet tur for at få dybdegående indsigt i de bizarre historier, der gemmer sig bag den stenede facade? Uanset hvad vil jeg love dig, at Petra ikke bare er endnu en klippe i havet – det er en arkæologisk oase uden sidestykke, hvor magien fra røgelseskaravanerne stadig hænger i luften. En skjult skat, man ikke bare kan lade sig stene for at opleve!


Skriv et svar