Lad os dykke ned i The Cocoanut Grove Cooler!

Denne tiki-drink er en sand klassiker, og den har undergået en spændende udvikling gennem tiden. Den blev oprindeligt skabt af Tom Stenger og serveret på legendariske Cocoanut Grove i Los Angeles i 1962. Det er faktisk et af de allerførste eksempler på en tiki-cocktail, der bruger scotch whisky som base!

Den oprindelige opskrift

Den originale Cocoanut Grove Cooler bestod af blended scotch whisky, passionsfrugtjuice, ananasjuice, appelsinjuice, orange curaçao, grenadine og orgeat-sirup. Den blev serveret i et højt glas fyldt med knust is og pyntet med en appelsinski​ve, røde og grønne kirsebær samt en kvist mynte. En tropisk frugtfest i et glas!

Den moderne tilgang

I de senere år har drinken dog gennemgået en makeover. Paul McGee, medejer af Lost Lake i Chicago, har for eksempel skabt sin egen version. Her erstattede han appelsinjuicen med curaçao og supplerede scotch’en med Batavia Arrack for at understrege de røgede undertoner. De andre smagsnuancer er intakte, men mængderne og serveringen er justeret. Denne moderne variant serveres i en parrot Tiki-kop og pyntes med ananaskviste, en orkidé, en appelsinkvist og en parasol.

Opskrift på The Cocoanut Grove Cooler

  • 4 cl blended scotch whisky
  • 2 cl passionsfrugtjuice
  • 2 cl ananasjuice
  • 1 cl orange curaçao
  • 1 bar spoon grenadine
  • 1/2 cl orgeat-sirup
  • Knust is
  • Pynt: Appelsinski​ve, kirsebær, mynte

Fyld et højt glas med knust is og hæld alle ingredienserne over. Ryst godt og pynt med appelsinski​ve, kirsebær og mynte. Nyd denne friske, tropiske drink med et strejf af røg!


Skriv et svar