En tropisk tidsrejse i et glas

Vi dykker ned i den eksotiske verden af tiki-cocktails, hvor hvert glas er en unik rejse for smagsløgene. Denne gang har vi fokus på en mindre kendt, men ikke desto mindre lækker, drik: The Cobra’s Fang. Denne tropiske skønhed har nydt en renæssance de seneste år, og det er ingen overraskelse!

Fascinerende historie

The Cobra’s Fang er en klassisk tiki-cocktail skabt af den legendariske Donn Beach, der anses som faderen til tiki-kulturen. Den oprindelige opskrift indeholdt en speciel sirup kaldet Fassionola Syrup, som Donn Beach tog hemmeligheden om med sig i graven. Siden har bartendere prøvet at genskabe denne mystiske sirup, og de fleste moderne opskrifter bruger en blanding af passionsfrugtsirup, appelsinjuice og limejuice for at imitere smagen.

En eksplosion af smagsoplevelser

Lad os komme til sagen – opskriften på denne frugtige alkoholfest:

  • 1½ oz Appleton Estate Reserve Rum
  • ¾ oz Wray & Nephew Overproof Rum
  • 1 tsk Dillon’s Niagara Peach Schnapps
  • 2 dråber Dillon’s Absinthe
  • ¾ oz limejuice
  • ½ oz appelsinjuice
  • ½ oz Marie Brizard Passionsfrugtsirup
  • ½ oz Kanelsirup
  • 1 tsk Domaine de Canton Ingefærlikør
  • 1 dråbe Angostura Bitters
  • 1 kvist mynte til pynt
  • 1 limeskive til pynt

Kanelsiruppen laves selv med vand, sukker og kanelstænger.

En rejse for sanserne

The Cobra’s Fang er kendt for sine komplekse og lagdelte smagsnoter. Den serveres typisk i en tiki-kop fyldt med knust is og pyntet med en myntekvist og en limeskive. Drinken er frugtig med en kraftig alkoholprocent, så den skal nydes med omtanke. Men lad dig ikke afskrække – denne ægte tiki-cocktail tager dig med på en eksotisk og eventyrlig rejse for smagsløgene!


Skriv et svar