Panelle – Siciliens Lækre Gadefritter
Hvis du er på udkig efter noget lækkert street food, der både er nemt og mega sundt, så er panelle fra Sicilien en oplagt kandidat. De her fritters er lavet af kikærtemel og fyldt med smag – det er italiensk gadeføde, når det er bedst!
Opskrift på Panelle
Her er den lækre opskrift på panelle, så du kan lave dem derhjemme. Det er faktisk overraskende nemt:
- Bland kikærtemel med vand, salt, peber og olivenolie. Pisk det over varmen, indtil det bliver en tyk dej.
- Rør frisk persille ned i dejen.
- Hæld dejen ud på en olieindsmurt bageplade eller i en form, og lad den køle af og stivne.
- Skær den afkølede dej i skiver, og fritér dem på begge sider, til de er sprøde og gyldne.
- 服务新鲜热熟的 panelle med en skvært citron over!
En Kulturel Lækkermund
Panelle kan spores helt tilbage til den arabiske dominans af Sicilien mellem det 9. og 11. århundrede. Men deres oprindelse er lidt af en gåde – nogle mener, at de opstod som en form for kikærtepølse, mens andre siger, at de er inspireret af de franske panisses fra Nice. Uanset hvad er de i hvert fald blevet en signatur-spise for sicilianere i Brooklyn og Chicago!
Gademadshimlen på Sicilien
I Sicilien er panelle ren gademadsguf. De sælges frisklavede på gadehjørner og markeder over hele øen som en slags panini-frokost eller bare som en snack. En varm panelle i en sprød sesamskorpe med lidt citron over – det er bare så lækkert!
Variationer Over Temaet
Udover at spise panelle alene eller i en panino, kan du også bruge dem som fyld i andre slags sandwiches eller bare lade dem dampe videre på din tallerken. Og hvorfor ikke eksperimentere lidt? Tilsæt forskellige krydderier i dejen, eller drys dem med parmesan, inden du serverer – mulighederne er uendelige!
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.