Voila! Her er et lækkert blog indlæg om den indonesiske street food skøn Mie Ayam:

En superlækker spagtång

Hold da op, jeg elsker når der er gang i en masse krydderier og eksotiske smagsoplevelser! Mie Ayam er sådan en ret, der virkelig får mundvandet til at løbe – en lækker indonesisk nudret med masser af sprød kylling, krydrede grøntsager og en dyb, lækker kyllingebouillon ved siden af. En sand smagsfest!

Opskrift på Mie Ayam

Lad os tage et kig på ingredienserne i denne verdensklassespagtång:

  • Nudlerne: Gule hvedenudler koges al dente og vendes med olie, soya og hvidløg. Mmm, kan du ikke allerede fornemme de lækre dufte?
  • Kyllingstoppingen: Hakket kylling svitses med soya og massevis af krydderier som hvidløg. Tilsættes så de lækre nudler sammen med svampestykker og forårsløg. Wauw!
  • Tilbehør: Her kan man virkelig gå amok! Syltede grøntsager, sprødstegte løg, agurk, chili, sambal, ketchup… alt hvad hjertet begærer!
  • Servering: Retten serveres normalt med en lækker kyllingebouillon ved siden af, samt evt. kinesisk kål, dampede frikadeller eller wontons.

Baggrunden bag Mie Ayam

Mie Ayam stammer oprindeligt fra kinesiske køkkenrødder, men har fået sit helt eget tvist i Indonesien. Blandt andet er den oprindelige svineskinke blevet droppet til fordel for kyllinge-alternativer, så retten lever op til de islamiske love. Kreativiteten i det indonesiske køkken sætter virkelig et unikt præg!

Sød eller Saltet?

Der findes to hovedvarianter af Mie Ayam – den klassiske saltede udgave samt den søde “Mie Manis” eller “Mie Yamin”, hvor der tilsættes lækker sød soya. De salte nudler spædes op af den krydrede kylling, mens de søde nudler giver en lækker kontrast til den stærke bouillon.

Street food Verdensklasse

Mie Ayam er virkelig en street food-skønhed! Den tilberedes i utallige udgaver over hele Indonesien, hvor gadehandelskøkkener ofte står og prutten med lækre duftstoffer og krydderier hen ad aftenen. En autentisk bid af det farverige, indonesiske madmiljø.

Så knas bagdelen ud til nærmeste indonesiske gademad-bod, og oplev den her verdensklasse-smagssensation! Eller ren amatør i et hjemmekøkken – smag er garanteret uanset hvad!


Skriv et svar