Home Street Food Delikate kebabvariationer fra Mellemøsten

Delikate kebabvariationer fra Mellemøsten

0
Delikate kebabvariationer fra Mellemøsten

Kebabens Gyldne Gate

Folkens, det er tid til at hælde den gadefodglæde ind i vores glade ganer! Kebaben har rejst længere end en hippiebusk på verdensturné, og dens historie er fyldt med så mange krydrede krummelurer, at selv Indiana Jones ville være rødmosset.

Oprindelse på Åben Ild

For længe siden, tilbage i de dage hvor folk stadig brugte pile til at skyde Candy Crush, fandt nogle nomadiske nomadnerder ud af, at stegt kød på en pind var ret nice. Og sådan blev den legendariske kebab undfanget i Mellemøsten og Centralasien. Navnet “kebab” stammer faktisk fra det arabiske ord for “brændt”, hvilket giver god mening når man tænker på den der ristet-kødlugt, der kan få selv de mest velbagede veganere til at bukke under.

Den Ottomanske Kebabfæst

Det var dog ikke før i det 9. århundrede, at kebaben for alvor slog igennem som gadespise i det persiske rige. Og da det ottomanske imperium rullede ind, blev kebaben hurtigt et must på enhver sultenvognsmands menu. Det var ligesom dengang, at din bedstemor fandt ud af, at hun kunne lave lækker sovs af gammel mælk.

Verdenshits på Spidsen

Men ligesom en gammel rock’n’roll-klassiker finder nye fortolkninger, har kebaben også fået regionale twists over hele kloden. Fra den græske souvlaki, hvor man kan smage det aromatiske kys fra Middelhavet, til den indiske seekh kebab, der ville få en curry-kok til at tude af ren fryd. Og lad os ikke glemme den tyrkiske doner kebab, der er ligeså legendarisk som en fyldekalender fra Paradis.

Opskrift: Kofta Kebab

Så hvorfor ikke prøve at lave din egen kebabklassiker derhjemme? Her er en saftig opskrift på kofta kebab, der vil få dine gæster til at synge som Aladdin:

Ingredienser:
– 500 g oksekød (eller lammekød)
– 1 løg, fint revet
– 3 fed hvidløg, presset
– 1 bundt persille, hakket
– 1 tsk paprika
– 1 tsk spidskommen
– Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne godt i en skål.
2. Form blandingen til ovale kødboller og put dem på spyd.
3. Grill dem over medium-varm glød eller i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.
4. Server de mørsultne kebabklassikere med lidt frisk citron og yoghurtdressing ved siden af.

Og husk, ligesom en gammel hippievogn er kebaben bedst når den er fyldt med krydret kærlighed og steget til perfektion under åben himmel. Bon appétit, gadefødingsvenner!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here