Yo folkens! Er I klar til at få munden til at løbe i vand over en af verdens fedeste street food-klassikere? Så pak rygsækken, for i dag tager vi en kulinarisk rejse til Beijing for at opleve mystikken og krydderierne bag chuan, eller som vi siger på dansk – grillede kødspyd.
Beijing – Hovedstaden for Chuan
Chuan er ikke bare en grill-oplevelse – det er et stykke levende kulturhistorie. De saftige, krydrede kødstykker på pinde har dunet ind fra Beijings støvede gader i mange hundrede år. Handel og madlavning har blomstret side om side i den pulserende metropol, og chuan er blevet en ikonisk del af byens kulinariske sjæl.
Variationer over et Tema
Selvom chuan typisk laves af lam, så har denne street food-klassiker udviklet sig i en million retninger. Du kan finde udgaver med kylling, svinekød, oksekød og endda skaldyr på spyd. Og så er der jo også krydderiblandingerne – nogle foretrækker deres chuan med masser af chili, mens andre sværger til den mere jordnære smag af kommen og spidskommen.
Opskrift: Spicy Cumin Lamb Skewers
Nu skal vi ikke bare nyde duften af chuan – vi skal lave de berømte Spicy Cumin Lamb Skewers (Yang Rou Chuan) selv! Få tingene klar:
Ingredienser:
– 1 spsk rød chilipulver
– 1 spsk hele kommenfrø
– 2 tsk hele spidskommenfrø
– 1 tsk salt
– 2 tsk granuleret hvidløg
– 2 pund lammeoverlår i 2,5 cm tern
– 1 spsk vegetabilsk olie
– 2 tsk Shaoxing vin
Fremgangsmåde:
1. Læg dine bambuspinde i vand og lad dem trække i mindst 2 timer.
2. Mos chili, kommen og spidskommen. Tilsæt hvidløg og salt. Gem 1 spsk af blandingen.
3. Vend resten af krydderierne med lammet, olie og vin. Tryk køddet stramt på spyddene.
4. Tænd grillen og grill spyddene over gløderne til køddet er mørt og saftigt.
Street Food-Magi
Når du tager den første bid af dine hjemmelavede chuan-spyd, vil du forstå, hvorfor denne street food har overlevet i århundreder. Den intense krydderiaroma, det møre kød og den himmelsk gode smag er ren magi! Så nyd hvert eneste bid og lad dig transportere til Beijings brostensbelagte gader.
Skriv et svar
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.