Chivito – Uruguays vilde sandwichbombe

Hvis du tror den er navngivet efter de søde, lille gedekid, så fat mod! Chivito er faktisk en kødfuld sandwichkomet fra gadehjørnerne i Uruguay, der vil blæse dig bagover på en fed måde. Lad os tage et dyb dyk ned i denne sydamerikanske gademadspektakel.

Hvad gemmer sig i Chivito-monsteret?

Forestil dig en snasket sandwich, der er så proppet med godsager, at den næsten eksploderer af lækkerier. Vi taler grillet oksekød, mozzarella, frisk tomat, sprød bacon, lun skinke og selvfølgelig en spejlæg-krone. Og så skal det hele drownes i en cremet mayodressing! En rigtig fed festsandwich, hvis du spørger mig.

Tilberedningen: enkelt og brutalt

Denne gademadsbadboy er ikke raketvidenskab at lave:

  1. Grill oksekødet til din foretrukne mørhed.
  2. Rist en stor burgerbolle og hyr mayoen!
  3. Byg et lag-på-lag-tårn af kød, ost, grønt og æg.
  4. Luk ballet og go nuts!

Oprindelsen bunder i misforståelse

Chivitos historie er faktisk lidt af en comedy of errors. I 1944 bestilte en kunde fra bjergene i Argentina en “chivito” (gedekid) på en restaurant i Uruguay. Men ejeren Antonio Carbonaro havde ikke gedekid, så han improviserede med en sandwich af oksekød, skinke og andet lækkert tilbehør. Kunden elskede den, og resten er historie!

Street food-ikonet har ramt de store scener

I dag er Chivito streetfooden over dem alle i Uruguay. Den sammenlignes med burgernes status i USA eller bøffens i Argentina. Men den er bestemt ikke bundet til gadehjørnerne længere. Dette kødtempel af en sandwich kan findes på menukort verden over, hvor den fejres for sin vilde sammenrystning af smagsnuancer.

Sidste oplysninger, der får dig til at ånde tungt

Forestil dig en gedigen håndfri-oplevelse, hvor du bare sidder og gramser løs i lag af fede smagsbomber. Når du først har prøvet verdens måske mest overloadede sandwich, så er du ævnen høj af lykke og kalorier. Chivito er gademadens tunge dreng med attituden og appealen til at forføre selv den mest forfinede gourmetgane.


Skriv et svar