Hey tiki-entusiaster! Er I klar til at dykke ned i en saftig og sexet cocktail med en historie så sej, at selv Jack Sparrow ville være jaloux? Så hold øjne og ører åbne, for vi tager snart hul på The Pampanito!

Jamaicanske Vibes og Molasses Sødme

Denne lækre drink blev skabt af legenden Martin Cate, manden bag den ikoniske Smuggler’s Cove bar i San Francisco. Inspirationen kom under en rejse til Jamaica, hvor han fik en smagfuld snak med Appleton-destillatøren Joy Spence. Hun fortalte ham om den jamaicanske tradition med at blande molassesirup og lemonade – nogle gange med en skænk rom for de voksne.

En Ubåds Heltedåd

Men hvorfor kalder man en drink for Pampanito? Det lyder næsten som et skældsord! Faktisk er det navnet på en amerikansk ubåd fra 2. Verdenskrig, der i dag ligger for anker som museum i San Franciscos Maritime National Park. Cate valgte at opkalde drinken efter dette stolte fartøj for at hylder dens heltedåd under krigen. Smukt ikke?

Opskriften på Drengedrømmen

Nok snak om baggrunden – lad os komme til sagen! Her er opskriften på The Pampanito:

  • 6 cl mørk rom
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl molassesirup
  • 1 cl allehånde-dram (allspice dram)
  • 2-3 dashes Angostura bitters
  • Toppes med seltzervand

Hak isen, bland alle ingredienserne i en shaker, hæld op i et Collins-glas og pynt med en tvunget citronskal. Voilà – en farverig og frisk tiki-drink med masser af karaktér!


Skriv et svar